miercuri, 21 martie 2012

Alimente pentru fiecare organ

Pentru inimă
1. varza – conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sanguine
2. broccoli – prin conţinutul de calciu, fier şi caroten, previne atacurile de cord şi ateroscleroza
3. ridichea – apăra împotriva atacurilor de inimă
4. portocala – are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge
5. morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele conţinute de morcovi protejează inima
6. peştele – acizii Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri
7. ceapa – îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia şi scade presiunea sângelui
8. usturoiul – alicina pe care îl conţine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi sălbatic) – curăţă sângele de toxine
10. sparanghelul – curăţă cordul şi vasele mari de sânge
11. uleiul de măsline – energizează cordul şi reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul şi tensiunea arterială şi curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge
14. dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă
15. cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamină C sistemului vascular
16. paprika – protejează vasele de sânge şi inima
17. roşia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretic eficientă
18. măslinele – reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială
19. mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular
20. fasolea neagră – o singură cană de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac
21. coacăzele – sunt excelente pentru circulaţia sângelui, având o concentraţie mare de minerale şi vitamine B, C, D şi E
22. zmeura – întăreşte sistemul imunitar, acţionând ca o aspirină naturală
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului
24. socul – îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
25. piersica – conţine vitamine şi oligoelemente care protejează inima
26. cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arterială şi fortifică inima
28. grapefruit – previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu şi potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice
33. ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare
34. porumbul – conţine vitaminele D şi K
35. ardeiul iute – previne creşterea nivelului de zahăr din sânge care poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier
36. lintea – conţine lecitină, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind bogat în fier
38. carnea de pasăre de curte – are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase
39. fasolea – creşte puterea de concentrare
40. oul – este o sursă grozavă de proteine; gălbenuşul conţine colina care ajută la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea şi insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele şi mineralele conţinute de acestea sunt benefice pentru creier şi îl energizează
43. caisele – stimulează neuronii
44. stafidele – conţin mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier
45. pară – zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de „lucru” a creierului
46. mazărea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie şi concentrare
47. salata verde – calmează sistemul nervos datorită substanţelor opiacee

Pentru ochi
48. castanul sălbatic – calmează senzaţia de usturime şi iritaţiile datorită substanţelor sale active
49. arnica – uleiul esenţial de arnica calmează inflamaţiile oculare
50. mesteacănul alb – întăreşte imunitatea ochilor deoarece conţine vitamina C, potasiu şi calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorită taninurilor şi a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficientă împotriva virusurilor şi mai ales pentru ochii uscaţi
53. gutuia – este bună pentru alergii şi febra fânului deoarece conţine pectine şi calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmează ochii persoanelor care îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului
55. grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarba de silur
56. strugurii – ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne
57. pătlagina – taninurile pe care le conţine tratează infecţiile oculare
58. căpşuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obţinută din această plantă vindecă afecţiunile oculare
60. ananasul – enzimele conţinute de acesta relaxează ochii obosiţi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare

Pentru piele/păr
62. pepenele – conţine foarte puţine calorii şi este excelent pentru menţinerea fermităţii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamină A
64. grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu, care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii
65. orzul – înfrumuseţează şi revitalizează datorită substanţelor bioactive
66. cimbrul – redă strălucirea pielii şi curăţă organismul
67. hreanul – conţinând substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile
68. mustarul- reglează fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase
69. migdalele – conţin magneziu şi ajută oasele să rămână sănătoase
70. spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajută la funcţionarea muşchilor
71. meiul – întăreşte dinţii, oasele şi stimulează creşterea copiilor
72. secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum vitamine B, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc
73. brânza – întăreşte oasele, fiind o sursă bună de calciu

Pentru stomac/intestin
74. tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale
75. păstârnacul – stimulează digestia
76. mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi antioxidanţilor
77. arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu pentru o digestie sănătoasă
78. mărarul – ameliorează indigestia
79. soia – are proprietăţi anticancerigene
80. nucile – conţin o formă purificată de Omega 3 şi de aceea ajută la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi
91. sfecla roşie – stimulează arderile celulare
92. vişinele – conţin potasiu, substanţa pe care rinichii „luptă” să o elimine din sânge atunci când este în exces
93. castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor
94. ţelina – protejează rinichii de virusuri
95. varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează
97. ridichea neagră – este un antibiotic natural
98. varza murată – detoxifică organismul
99. hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet
100. pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii

Pentru ficat
81. anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei
83. conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului
84. drojdia de bere – este o importantă sursă de vitamină B şi detoxifică ficatul
85. năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea muştarului şi a uleiurilor care sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului
86. păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul
87. laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente
88. menta – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele
89. carnea de iepure – degresează ficatul
90. carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu